Välkända matjournalister startar ny mattidning

Tove Oskarsson Henckel och Jens Linder startar en ny mattidning – Gastronaut. Det är en ny tjock mattidning, ett bookazine, som kommer att vara ”både passionerat och klyftigt, seriöst och lättsamt”, skriver de i ett pressmeddelande.

Tove Oskarsson Henckel har bland annat varit redaktör för Gourmet i många år samt drivit populära poddar såsom gastroradio.se och Eat, drink, think, travel med Tove & Daniella. Jens Linder är matskribent i Dagens Nyheter, författare till åtskilliga böcker och skriver även i Livsmedel i fokus ibland. Nu startar de båda matskribenterna Gastronaut tillsammans, en tjock och innehållspäckad tidning.

”Gastronaut är ett bookazine för alla som brinner lite extra för mat och dryck och vill göra smakliga upptäcktsfärder i tid, rum och tanke. Vi ger oss ut i ett kulinariskt universum där det finns mycket att utforska.

Varje nummer har ett särskilt tema, exempelvis blir det första Aromernas rike och det andra Den råa maten. Vi vänder och vrider på ämnet genom berättelser, reportage, foton, illustrationer, recept och tips,” skriver Tove Oskarsson Henckel och Jens Linder i ett pressmeddelande.

Art director är Jonas Larsson, välkänd och prisbelönt formgivare, med många välkända publikationer på meritlistan, bland annat Allt om Vin.

Jonas Larsson, Art director

Gastronaut kommer att publiceras fyra gånger om året. Första numret kommer den 25 januari. &

Stora bilden: Jens Linder och Tove Oskarsson Henckel. Fotograf: Stefan Wettainen

Dela

Fler nyheter i Arkiv och Utblick

Norges nya kostråd: Fokus på matglädje

Ha en varierad kosthållning, välj mest mat från växtriket och ät med glädje. Så kan de nya norska kostråden sammanfattas.
– Det är positivt med färre pekpinnar, säger kocken Arnt Steffensen, ordförande för norska Kost- og ernæringsforbundet.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.