Trendkoll 13:e februari 2025


Glappet mellan rekommendationer och verklighet

Hur ser glappen ut mellan alla råd och rekommendationer kring livsmedel och verkligheten? Vilka tankar och åtgärder är på frammarsch för att hitta fram till gemensamma mål om en hållbar och hälsosam livsmedelsbransch?

Talare med olika expertiskunskaper guidar oss genom en dag fullspäckad av inspiration och ny kunskap. Programmet uppdateras löpande.

Några av årets talare:

Plats: Posthuset 7A
Vasagatan 28, Stockholm

Tid: 09.00 – 16.00 (dörrarna öppnar 08.30)

Pris:
2 495:- Medlem (just nu Early bird-pris á 1 995:-)
3 995:- Icke medlem
480:- Student

Alla priser är exkl. moms
Frukostmacka, lunch och fika ingår i priset.

Mejla info@livsmedelifokus.se vid eventuella frågor eller önskemål.

Anna Rosling Rönnlund, Författare & Grundare av Gapminder Foundation

Att motverka missförstånd och fördomar genom datavisualisering och utbildning

Richard Tellström, Etnolog, måltidsforskare & författare

Glappen mellan rekommendationer och verklighet, hur stämmer det med vår mathistoria?

Anna Henning Moberg, Verksamhetschef på Torsåker gård/Axfoundation

Axfoundations framgångar och modet att misslyckas

Victoria Voss, Hållbarhetschef på Kavli

Trender 2025 inom hållbarhet, hälsa och framtidens produktutveckling – är du redo?

Alexandra Ferreira, VD på FoodFacts

Trender 2025 inom hållbarhet, hälsa och framtidens produktutveckling – är du redo?

Fredrik Larsson, Affärschef på Köket.se

Konsumentens drivkrafter, vilja till förändring och vad de faktiskt väljer att äta till middag

Per Frankelius, Universitetslektor & Docent på Linköpings Universitet

Läget hos bönderna – 10 saker du troligen inte visste om jordbrukets digitalisering

Isabel Moretti, VD på Svenskt Kött

Äter vi för mycket kött?

Johan Kaij, Senior konsult & Grundare på Circel

Om vi vet vad hälsosamt och hållbart står för – varför köper vi andra saker? Glappet mellan riktlinjer och faktiskt beteende är stort, vad kan vi göra åt det?

Tina Stugemo, VD på Svenskmärkning AB

Glappet mellan svensk och importerad ost – vad är viktigt för ostkonsumenten?

Isa Dahlberg, Innovation manager ImpactX på ICA

Framtidens hållbara matval – så driver ImpactX på ICAs lösningar med hållbarhet som tillväxtmotor

Anna-Lena Wihlborg, Senior Advisor på Nordic Viewpoint

Ny undersökning: fakta om konsumenters ambitionsnivå vad gäller hälsa och hållbarhet

VD från handeln

TBA

VD från livsmedelsindustrin

TBA

Partners 2025

Citat från deltagare 2024:

“Otroligt lärorik och insiktsfull dag med många intressanta talare. Jag tar med mig mycket matnyttigt till mina kollegor och min arbetsplats.”

“Trendkollen är en väldigt trevlig dag som ger nya insikter.”

“Mycket positivt att det var “nytt” ämne. Ofta känns det som att det är lite samma teman och ämnen på liknande event.”

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.