Hybridfärsen får fler efterföljare

Nu satsar ytterligare en producent på hybridfärs. Det är danska Danish Crown som ger sig in i kampen om konsumenterna – och som blandar sin nötfärs med linser, palsternacka och morot.

Hybridfärs verkar vara den nya trenden, vilket är en blandning mellan kött och grönsaker. Den har ett lägre pris än traditionell köttfärs samtidigt som klimatavtrycket blir betydligt lägre.
Tidigare har både Axfood och Ica lanserat hybridfärs och hybridburgare. Nu följer danska Danish Crown i samma fotspår med en färs som består av 50 procent nötkött och den andra hälften av linser, palsternacka och morot.

– Det känns naturligt och viktigt för oss på Danish Crown att leda vägen för minskat koldioxidavtryck och köttkonsumtion. Marknaden är mer mottaglig nu än någonsin för innovation som spar tid, pengar och som bidrar till ett lägre koldioxidutsläpp, säger Jonas Västerstig, försäljningsdirektör på Danish Crown i Sverige, i en kommentar.
Enligt Dansih Crown minskar deras hybridfärs klimatavtrycket med 45 procent. Det kan jämföras med Icas 28 procent och Axfoods cirka 50 procent, som baserar sina siffror på mätningar som RISE har gjort.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Trend

NordArom har vuxit ur kostymen – växlar upp med ny fabrik

Livsmedelsföretaget NordArom växer och bygger en sprillans ny produktionsanläggning i Norrköping för att öka volymerna och optimera sina flöden.
– Det är med skräckblandad förtjusning som vi gör den här satsningen, säger vd Johan Eriksson till Livsmedel i fokus.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.