Så här tycker olika identiteter om korv

Circle K har tidigare kartlagt svenskarnas korvvanor. Nu har man gått djupare in i undersökningen i vad olika identiteter tycker om korv.

Genomsnittssvensken äter 60 korvar per år och den mest populära korven är chorizon, enligt en undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Circle K.

De lät dessutom drygt 3 000 personer som deltog i undersökningen beskriva sig själva enligt ett antal identiteter vilket visade att de som beskriver sig själva som synthare äter mer korv än dem som identifierar sig som hårdrockare, men de äter också korv oftare. Syntharna gillar dessutom stark korv och stark senap i avsevärt större utsträckning än hårdrockarna.

I den grupp som beskriver sig själva som korvälskare, där hela fem procent äter korv minst en gång om dagen, är det gruppen raggare som äter korv oftast. 50 procent av raggarna säger att de äter korv minst en gång i veckan, att jämföra med riksgenomsnittet på 22 procent.

Hela 64 procent raggarna föredrar vanlig grillkorv (riksgenomsnitt 42 %) och bara 25 procent föredrar chorizon som annars har en ohotad förstaplats som Sveriges mest älskade korvsort (47 % föredrar den framför andra sorter).

Dela

Fler nyheter i Människor och Måltider

Fullkorn var hedersgäst på Nobelfesten: ”Äntligen”

Under årets Nobelmiddag serverade kocken Jessie Sommarström bland annat en fullkornsgröt gjord på hydrotermiskt behandlat klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka och en rostad kycklingsky.
– Detta är så nära ett Nobelpris vi kan komma, säger David Fredlund, vd på Hidden in Grains, som utvecklat det hydrotermiskt behandlade spannmålet tillsammans med Warbro Kvarn.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.