Svenskodlad regnbåge utmanar den norska laxen

När Guldhavens regnbågslax gjorde entré i frysdiskarna förra året blev den snabbt ett populärt val för alla konsumenter som vill ha ett mer hållbart alternativ till den norska laxen. Nu möter Dagab den ökande efterfrågan genom att lansera regnbågslaxen brett i samtliga butikskedjor.

Guldhaven är ett svenskt företag som arbetar med hela kedjan och har en tydlig vision om att ta vara på lokala fiskråvaror på ett optimalt och hållbart sätt där alla delar av fisken användas. Utöver regnbåge driver Guldhaven flera spännande projekt med arter som braxen och siklöja, vilket ytterligare förstärker företagets engagemang för hållbara lösningar.
Nu finns företagets regnbågslax, som är Från Sverige-märkt och grönlistad av Världsnaturfonden WWF, i praktiska portionsförpackningar i frysdiskarna hos både Hemköp, Willys, City Gross och Snabbgross.
Även Urban Deli har inlett ett samarbete med Guldhaven för att servera regnbågslaxen på sina restauranger och delikatessdiskar.
Enligt Emma Gabrielsson, vd på Guldhaven, är detta en lansering som svarar mot konsumenters växande önskan om hållbara, prisvärda och svenskproducerade alternativ:
– Vår vision är att göra det enklare för alla att välja en hållbar och smakrik fisk och med den breda distributionen blir detta möjligt, hon i en kommentar.
Fisken är portionerad i jämna bitar med skinnet kvar, vilket bevarar den saftiga konsistensen och gör tillagningen enkel och smidig.
– Vi är glada över att få bidra till en mer hållbar framtid genom att erbjuda Guldhavens svenskodlade regnbågslax till våra kunder. Kombinationen av hög kvalitet, god smak och hållbarhet gör den till ett naturligt val för dem som vill ha mer ansvarsfullt odlad fisk på tallriken, säger Robert Carls, kategorichef och inköp EMV på Axfood.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Fiske och vattenbruk

Så ska algerna nå ut brett: “Enorm potential”

Det krävs stegvisa förändringar och en långsiktig strategi för att öka efterfrågan på algbaserade livsmedel, enligt en färsk rapport från Jordbruksverket.
– Vi vill vi att utvecklingen ska gå snabbare och att vi i Sverige börjar äta mera alger redan i dag, säger Kajsa Olsson, marknadschef på Nordic Seafarm.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.