24 mars 2022
Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade pålägg i fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden.
– Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, säger Alice Knap.
Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter. Den innehåller 55 procent mindre socker än traditionella chokladpålägg.
HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.
Dela
Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Hållbarhet och Växtbaserat
Det röda köttet spelar roll i nya kostråden – för livsmedelsproduktionen
Egentligen skulle de nya och uppdaterade svenska kostråden lanseras i början av januari. Men regeringen vill att Livsmedelsverket gör en fördjupad konsekvensanalys av hur råden om rött kött och charkprodukter kan tänkas påverka inte bara folkhälsa och klimat utan även livsmedelsproduktion och beredskap.
– Jag är inte förvånad, säger Elisabet Rytter på Livsmedelsföretagen.
14 januari
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.