Spännande smaker kryddade medlemsträff

I onsdags bjöd Livsmedel i fokus in till medlemsträff hos Paulig i Göteborg. Ett 40-tal kollegor från livsmedelsbranschen deltog för att höra mer om Pauligs Tex mex-resa och företagets nya mål att växa inom det asiatiska köket – men också för att nätverka och knyta nya kontakter.

– Vi ser att intresset för det asiatiska köket ökar i Sverige. Vi har nyligen förvärvat nederländska Conimex och brittiska Panesar Foods, för att stärka och växla upp vårt asiatiska koncept. Vi vill göra det enklare för konsumenter att laga asiatiskt hemma, säger Nils Sjöberg, kommunikationschef på Paulig.
Fokuset på den asiatiska marknaden uppskattades av deltagarna som fick nöjet att provsmaka olika varianter av koreansk tacos. Det bjöds på morotstortilla med ingefärsgravad lax, wasabi och sesamkräm, tostadas med flankstek, salsa verde och rökt fetaost, halstrad tonfisk med krispig sallad och sesamgurka, pincho med sobrasada, teqiuera salsa och grillad padrones samt en mocktail med passionsfrukt, mynta och lime.


Spännande smaker. Det bjöds bland annat på en morotstortilla ingefärsgravad lax, wasabi och sesamkräm.

Karin Jonsson, Product Portfolio Sustainability Manager och Jennifer Davis, Climate & Nature Manager var också på plats för att berätta mer om Pauligs hållbarhetsarbete.
– Vårt mål är att 70 procent av omsättningen 2030 ska komma från produkter som främjar människors och planetens hälsa. Idag möjliggör drygt 30 procent av våra produkter detta. Vi använder den oberoende näringsmärkningen Nutri-score som vägledning, säger Karin Jonsson, Product Portfolio Sustainability Manager på Paulig.


Värdar. Karin Jonsson, Nils Sjöberg och Jennifer Davis visade stolt upp sina nya produkter för gänget som samlats för en after work i Göteborg.

Efterfrågan att gå på studiebesök, nätverka och få tillfälle för kunskapsutbyte inom livsmedelsbranschen är stort. Det märks tydligt eftersom Livsmedel i fokus medlemmar och branschkollegor är snabba på att anmäla sig till träffar likt dessa.
– Vi är tacksamma för den stora uppslutningen och att Paulig öppnade upp sina lokaler för oss. Att träffas och mingla på riktigt öppnar upp för samtal och samarbeten som annars inte möjliggjorts, säger Cecilia Öster, verksamhetsledare på Livsmedel i fokus.


Nätverkande. Att knyta nya kontakter och få möjlighet att nätverka är en av uppsidorna med medlemsträffarna.

Dela

Fler nyheter i Människor och Måltider och Mötesplatser och Trend

Nordrest växlar upp satsningen på Outmeals: ”Viktigt steg”

Nordrest, en av Sveriges ledande aktörer inom måltidstjänster, har köpt en livsmedelsfabrik utanför Kristianstad för att intensifiera satsningen på färdiglagade ”beredskapsmåltider” för foodervice och försvaret.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.