7 februari 2020
Under förra året omsatte den skånska kakfabriken Continental Bakeries North Europe 650 miljoner kronor, vilket var en ökning med 50 miljoner jämfört med året innan.
– Vi har goda kakor av bra kvalitet. En annan orsak är att vi arbetar målfokuserat med utvecklingsprojekt inom både innovation och förädling av befintliga produkter, säger vd Mikael Carlsson.
Bland annat har flera pepparkakor fått nya recept med rapsolja i stället för palmolja, vilket uppskattas av många konsumenter. Och en oerhört lyckad lansering var det nya produktkonceptet med minipepparkakshus.
En annan förklaring är att svenska klassiska småkakor är populära utomlands. I dag är Continental Bakeries en betydande exportör av svenska klassiska småkakor till många marknader, främst inom Europa men även till andra delar av världen.
Samtidigt växer varumärket Gille på den nordiska marknaden. Enligt Mikael Carlsson har intresset för småkakor ökat i yngre generationer samtidigt som det finns det en stark konsumenttrend för produkter producerade i Sverige.
AGNETA RENMARK
Dela
Fler nyheter i Arkiv
Sätherberg: “Ingen risk för matbrist”
”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.
22 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.