Det krävs stegvisa förändringar för att öka efterfrågan på algbaserade livsmedel, enligt en färsk rapport från Jordbruksverket.
– Vi vill vi att utvecklingen ska gå snabbare och att vi i Sverige börjar äta mera alger redan i dag, säger Kajsa Olsson på Nordic Seafarm.
– Vi vill vi att utvecklingen ska gå snabbare och att vi i Sverige börjar äta mera alger redan i dag, säger Kajsa Olsson på Nordic Seafarm.
15 november 2024
Dela
Fler nyheter i Fiske och vattenbruk och Trend och Värdekedjan
Gröt, öl och bröd ska säkra livsmedelsberedskapen
Mer öl, gröt och bröd på matbordet bygger upp den svenska livsmedelsförsörjningen.
– Ägnar man sig åt att äta avokado är man inte en del av ett svenskt beredskapsbygge, säger måltidsforskaren Richard Tellström i samband med ett frukostmöte som det statliga forskningsrådet Formas arrangerade.
7 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.