8 augusti 2024
Den 8-10 augusti arrangeras Way Out West i Göteborg, en Krav-certifierad musikfestival känd för sitt starka fokus på hållbarhet – bland annat genom att inte servera kött.
I år tar man ytterligare ett hållbarhetskliv genom att servera vegoburgare som är gjorda på restprodukter från havredryck från det svenska livsmedelsbolaget The Green Dairy.
– Vi är stolta över att vår burgare gjord på ReOat serveras på Way Out West. Den är ett konkret exempel på hur vi kan omvandla restprodukter till god näringsriktig mat, mätta fler människor och samtidigt ha en lägre påverkan på vår planet, säger Catarina Englund, vd på The Green Dairy Innovation.
Burgaren kommer inte att produceras för försäljning i butik utan serveras endast på Way out West som ett exempel på hur man nu kan använda restprodukter för att skapa framtidens cirkulära mat.
The Green Dairy har nyligen rekryterat nya vd:n Johan Girdo med gedigen erfarenhet från internationella och ledande befattningar inom livsmedelsbranschen, bland annat Oatly.
– Vår satsning på forskning och innovation har lönat sig och vi är nu redo att skala upp och investera i en fullskalig process. Vi hoppas att vår cirkulära produktionsmodell är en inspiration för branschen i stort och vi samarbetar gärna med andra livsmedelsaktörer för att ta fram framtidens livsmedel. Genom att ta vara på rester i produktionen kan vi mätta fler, minska miljöpåverkan och öka företagens lönsamhet, säger han.
Dela
Fler nyheter i Hållbarhet och Mötesplatser och Värdekedjan
Svenska livsmedelsproducenter optimistiska inför årets slutspurt
Svenska livsmedelsproducenter såg sin försäljning minska under årets tredje kvartal men om deras prognoser för det sista kvartalet slår in blir det den starkaste tillväxten på tre år. Även livsmedelsexporten vänder upp efter flera års nedgång, enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.
22 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.