Ölmärket fördubblar produktionen av alkoholfritt

Guinness investerar 340 miljoner kronor för att möta den ökade efterfrågan på alkoholfri stout.
– Sverige är en av de snabbast växande marknaderna för Guinness i världen, säger Ole Höglind, varumärkesansvarig på Carlsberg Sverige.

Guinness investerar 340 miljoner kronor för att fördubbla produktionen av Guinness 0,0 vid St James’s Gate-bryggeriet i Dublin. Beslutet kommer efter en global boom och virala trender på sociala medier som drivit upp efterfrågan på Guinness till nya rekordnivåer.
Enligt nya siffror från Carlsberg Sverige ökade försäljningen av Guinness i Sverige totalt med 450 000 liter under 2024, vilket motsvarar 900 000 pints. Fatölen växte snabbast (+36 procent), därefter den alkoholfria Guinness 0,0 (+31 procent).
– Som distributör för Guinness i Sverige har vi på Carlsberg fullt upp att se till att leverera på alla beställningar vi får in. Det är kul att ett så klassiskt öl plötsligt växer fort och bra att Guinness ökar produktionen, då vi vet att många efterfrågar det, säger Ole Höglind, varumärkesansvarig för Guinness på Carlsberg Sverige.
”Split the G2 – alltså konsten att på första försöket dricka precis rätt mängd öl så att skiljelinjen mellan den svarta stouten och dess skum ska klyva G:et på ölglaset – ledde under 2024 till ett stort uppsving i intresset för Guinness runt hela världen. I Storbritannien har det rapporterats om Guinness-brist till följd av anstormningen, och vissa pubar har till och med infört ransoneringskort.
– Vi ser att intresset för alkoholfria alternativ växer i snabb takt, och Guinness 0,0 är inget undantag. Den ökade produktionen säkerställer att ännu fler kan njuta av Guinness, säger Claes Enander, direktör för Off Trade & Export på Carlsberg Sverige.

Dela

Fler nyheter i Dryck och Trend

Spännande smaker kryddade medlemsträff

I onsdags bjöd Livsmedel i fokus in till medlemsträff hos Paulig i Göteborg. Ett 40-tal kollegor från livsmedelsbranschen deltog för att höra mer om Pauligs Tex mex-resa och företagets nya mål att växa inom det asiatiska köket – men också för att nätverka och knyta nya kontakter.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.