– Samarbetet är ett bra exempel på hur vi som stor aktör kan underlätta för våra kunder, säger Irene Waldemarson, vd för grossistens restauranghandel.
2 november 2023
Flergångssystemet som Martin & Servera nu erbjuder i samarbete med &Repeat handlar om att möta det nya lagkrav som införs vid årsskiftet, där alla som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning per dag måste erbjuda gästen flergångsförpackningar som alternativ.
– Vi vill hjälpa våra kunder med lösningar som förenklar och underlättar. Därför är vi glada att kunna erbjuda den här möjligheten att ansluta sig till flergångssystem, säger Irene Waldemarson, vd för Martin & Servera Restauranghandel.
Förändrat konsumentbeteende och en snabbt växande trend mot take away har inte bara medfört en stark tillväxt för branschen, men också en betydande miljöbelastning i form av avfall och nedskräpning.
– Vi förser alla anslutna restauranger med både flergångsprodukter och ett digitalt utlåningssystem för restauranggäster via mobilapp, godkänt av Naturvårdsverket, så att de enkelt och prisvärt kan möta kraven i den nya lagstiftningen. På så sätt kan vi tillsammans minska behovet av engångsförpackningar i branschen, säger Mikael Berglin, grundare och säljchef för &Repeat.
Så här fungerar det:
- Restaurangen anmäler sig till tjänsten &Repeat via martinservera.se.
- Restaurangens gäster laddar ner appen &Repeat som finns på App store och Google Play.
- Gästen beställer mat/dryck i flergångsförpackning och skannar QR-koden på förpackningen.
- Gästen lämnar använd förpackning till någon restaurang ansluten till &Repeat.
- Återlämning ska ske inom fem dagar, om betalkort registrerats i appen gäller återlämning inom 14 dagar.
- Restaurangen scannar QR-kod vid återlämning av använda förpackningar
- Flergångsförpackningarna klarar 500 diskningar. Restaurangen hanterar disken själva eller ansluter sig till ett system med central diskhantering.
Dela
Fler nyheter i Förpackning och Värdekedjan
NordArom har vuxit ur kostymen – växlar upp med ny fabrik
Livsmedelsföretaget NordArom växer och bygger en sprillans ny produktionsanläggning i Norrköping för att öka volymerna och optimera sina flöden.
– Det är med skräckblandad förtjusning som vi gör den här satsningen, säger vd Johan Eriksson till Livsmedel i fokus.
3 december
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.