Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Spännande smaker kryddade medlemsträff

I onsdags bjöd Livsmedel i fokus in till medlemsträff hos Paulig i Göteborg. Ett 40-tal kollegor från livsmedelsbranschen deltog för att höra mer om Pauligs Tex mex-resa och företagets nya mål att växa inom det asiatiska köket – men också för att nätverka och knyta nya kontakter.

Nordrest växlar upp satsningen på Outmeals: ”Viktigt steg”

Nordrest, en av Sveriges ledande aktörer inom måltidstjänster, har köpt en livsmedelsfabrik utanför Kristianstad för att intensifiera satsningen på färdiglagade ”beredskapsmåltider” för foodervice och försvaret.

Här är Myllas försäljningslyft – i spåren av ”köpbojkotten”

Förra veckans omtalade matbojkott mot de stora dagligvarukedjorna gjorde att plattformsföretaget Mylla ökade sin omsättning rejält.
– Det är i sammanhanget ganska blygsamma nivåer men för oss ger det stor effekt, säger grundaren Jens Thulin till Livsmedel i fokus.

Följ vårt nyhetsbrev och få koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag på sajten eller två gånger per vecka rakt ner i din inbox.

Branschen risar och rosar Livsmedelsstrategin 2.0

Nu är den omtalade och hett efterlängtade livsmedelsstrategin 2.0 äntligen på plats. Livsmedel i fokus ringde runt till några tunga branschföreträdare för att höra om den blev som de hade förväntat sig – och om förhoppningarna framåt.

Bryggerirester blir mat i nytt forskningsprojekt

Carlsberg ska tillsammans med RISE undersöka hur spannmålsrester från ölbryggning kan användas i större skala i livsmedelstillverkning.
– Det finns stor potential inom både hållbarhet och hälsa om man lyckas ta vara på det, säger hållbarhetschefen Anna Anderberg.

Gidlund om livsmedelsstrategin 2.0: ”Oerhört välkommet”

I dag fredag presenterar landsbygdsminister Peter Kullgren den uppdaterade livsmedelsstrategin 2.0, något som branschen väntat på länge. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Marie Gidlund, verksamhetsledare på Sweden Food Arena, om förväntningarna så här några timmar innan.

Konstruktiv dialog präglade ministermötet

En konstruktiv och bra diskussion, där branschaktörerna gav en gemensam och samstämmig bild av läget. Så kan livsmedelsbranschens ”matprismöte” med regeringen sammanfattas.

Hälsosam havre från Norden ska ta Asien med storm

En ny EU-kampanj, med en budget på 1,8 miljoner euro, ska främja europeisk havre i Asien.
– Det här ger oss en god möjlighet att promota vår nordiska havre, säger Lars-Gunnar Edh, chef för Lantmännens division Energi, i en intervju med Livsmedel i fokus.

Ny studie: Brödsvinn för miljarder

En färsk studie från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, visar det varje år slängs omkring 100 000 ton bröd i Sverige och ytterligare 80 000 ton fikabröd. Det motsvarar en ekonomisk förlust på ungefär 9 miljarder kronor, men innebär även en betydande miljö- och klimatpåverkan i alla led.

Tidningen

Livsmedel i fokus NR 1 2025

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

24 apr–24 apr

14 maj–14 maj

25 jun–26 jun

1 okt–2 okt

10 sep–12 sep

Livsmedelsdagarna 2025

Halmstad, Tylösand

Läs mer

13 feb–11 sep

13 feb–11 sep

6 nov–6 nov

Kommande

Märkningsdagen 2025

Stockholm/Digitalt

Läs mer

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!