11 juni 2021
Nya Havredryck Kafé & Kondis från Havredals har en ökad skumbarhet och lägre sötma jämfört med originalet. Tanken är att kaffet ska få spela huvudrollen. Därför tar produkten ett steg tillbaka i både sötma och havresmak, men med utgångspunkt i Havredals originalrecept. Den är framtagen för att blanda sig väl med alla sorters kaffe och har en högre fetthalt som ger en fyllig, gräddig smak med en lite nötig karaktär.
– Vi tror att havredryck kommer kännas lika självklart som kanelbullar på kaféer i framtiden, och tänkte att det var på sin plats att skapa en dryck som kan bli en framtida klassiker i svenska kafémiljöer, säger Jens Johnsson, kommunikationsansvarig på Havredals.
Produkten har tagits fram i nära samarbete med kaféer och utvecklats för att fungera bra både i bryggkaffet och skummad i cappuccinon och den är tillverkad av havre och raps från svenska bönder.
Dela
Fler nyheter i Trend och Växtbaserat
Människor Måltider Mötesplatser Trend
Spännande smaker kryddade medlemsträff
I onsdags bjöd Livsmedel i fokus in till medlemsträff hos Paulig i Göteborg. Ett 40-tal kollegor från livsmedelsbranschen deltog för att höra mer om Pauligs Tex mex-resa och företagets nya mål att växa inom det asiatiska köket – men också för att nätverka och knyta nya kontakter.
28 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.