– Vi fokuserar på att skapa smaker som är både trendiga och lätta att tycka om, säger produktutvecklingschefen Karin Anderö.
4 februari 2025
Nordarom utvecklar och tillverkar aromer för livsmedelsindustrin, som smaksätter allt från drycker till konfektyr. I samarbete med en av Sveriges mest namnkunniga bartenders, Svante Garsten på Häktet Vänster i Stockholm (och som vunnit utmärkelsen Sveriges bästa bartender 2023), har man tagit fram en nytänkande kollektion av moderna men samtidigt otippade smaksättningar.
– Att ha koll på både dagens och framtidens trender är avgörande för oss. Varje år lyfter vi fram de senaste trendsmakerna för att inspirera våra kunder att utforska nytt och ligga steget före. Vi fokuserar på att skapa smaker som är både trendiga och lätta att tycka om, vilket gör dem till favoriter för en bred målgrupp, säger Karin Anderö, produktutvecklingschef på Nordarom.
– Årets trendsmaker är framtagna för att vara lätta att älska. Jag utgick från de smaker jag har arbetat med mest under åren bakom baren. Genom att kombinera dem på nya sätt skapade jag en smakprofil som både överraskar och känns bekant – något som jag tror många kommer att gilla, säger Svante Garsten.
Här är årets trendsmaker:
- Apelsinblom
- Sakura
- Äpple & Dill
- Persika
- Röda vinbär
- Jordgubbsblad
- Blåbär & bergamott
Dela
Fler nyheter i Förädling och Trend
Sökes: Livsmedelsföretag som vill exportera till Ukraina
I nästa vecka kommer representanter för Fozzy, Ukrainas ledande dagligvarukedja, till Sverige för att ta tempen på den svenska livsmedelsbranschen.
– De vill gärna knyta nya kontakter och få avtal med svenska livsmedelsproducenter, säger Patrik Strömer, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen.
4 februari
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.