Mylla tar hem Livsmedelspriset 2024: ”Sjukt kul”

Mylla vill revolutionera det svenska livsmedelssystemet genom att kapa mellanhänder och ge småskaliga matproducenter vettigt betalt. Nu vinner uppstickaren årets upplaga av Livsmedelspriset, ett av branschens finaste priser som delas ut att Livsmedel i fokus – för 60:e året i rad.

Med sin innovativa plattform har Mylla skakat om livsmedelskedjan. Nu vinner företaget Livsmedelspriset 2024 för att de är med och utvecklar framtidens livsmedelssystem.
Eller som det står i vinnarmotiveringen:
”Med sitt revolutionerande tänk säkerställer Mylla en hållbar svensk livsmedelsproduktion, ökad konkurrenskraft och sätter småskaliga producenter i fokus. Förmågan att skapa nya distributionsvägar tar producenterna närmare kunderna och kompletterar dagligvaruhandeln.”
– Det här känns sjukt kul, att någon ser vad vi gör. Det är verkligen en bekräftelse på att det vi gör har betydelse för hela branschen, säger Jens Thulin, medgrundare och vd för Mylla, när han tar emot priset på under festliga former på Livsmedelsdagarna i Tylösand, mitt under torsdagens bankettmiddag.
Han berättar att målet är att bli Sveriges största digitala marknadsplats för livsmedel.
– Nu hoppas jag att priset ger oss den uppmärksamhet som vi behöver för att kunna växla upp!
Klas Johansson, ordförande för styrelsen till Livsmedel i fokus, som står bakom priset, gratulerar Mylla till segern:
– Vi i juryn imponerades verkligen över hur Mylla via sin plattform skapar förutsättningar för mindre producenter att få ut sina innovationer och produkter på marknaden, slopar mellanhänder och driver debatten om livsmedelssystemets förbättringspotential, säger han.

Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling. Juryn består av Livsmedel i fokus styrelse.

 

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser och Värdekedjan

Trendbrottet: Svenskproducerat viktigare än pris på julbordet

För första gången sedan 2021 minskar prisets betydelse när svenskarna ska välja mat och dryck till julbordet, samtidigt som allt fler vill att det ska gå snabbt och enkelt att förbereda. De mångåriga julbordsfavoriterna skinkan och Ris à la Malta utmanas alltmer av Janssons frestelse och lussebullar, enligt Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.