Mycorenas 3D-satsning får 15 miljoner av EU

Foodtech-bolaget Mycorena har genom Vinnova och Eurostars beviljats stöd från EU på 15 miljoner kronor för att utveckla satsningen på 3D-printade alternativ till sjömat.
– Ett erkännande, säger Kristina Karlsson, R&D Manager på Mycorena.

I höstas meddelade svenska Mycorena att de inlett samarbete med österrikiska Revo Foods för att utveckla 3D-printing av alternativ sjömat, med Mycorenas mykoprotein som bas.
Nu har de projektet beviljats stöd från EU genom Vinnova och Eurostars på 15 miljoner kronor.
– Att få det här erkännandet från ett så konkurrenskraftigt och attraktivt initiativ som Eurostars understryker verkligen att teknologin vi utvecklar är en viktig del för att bygga ett hållbart matsystem, säger Kristina Karlsson, R&D Manager på Mycorena, i en kommentar.
Fördelen med 3D-printing jämfört med mer vanliga produktionsmetoder såsom formsprutning och extrudering, är att det går att skapa mer komplexa produkter med högre smak och bättre munkänsla.

 

Dela

Fler nyheter i Forskning och Växtbaserat

Gemensam satsning på bioteknik ska utveckla framtidens mat

Världens växande befolkning och behovet av ett mer hållbart livsmedelssystem kräver nya sätt att producera och konsumera mat. Chalmers tekniska högskola är nu värd för ett unikt konsortium för att utveckla framtidens mat, i samarbete med Arla och Lantmännen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.