– Samarbete är nyckeln till att föra branschen framåt, säger Ebba Fröling, operativ chef på Mycorena.
11 augusti 2022
Mycorenas ambition är att bidra till ett ”hållbart proteinskifte” genom att erbjuda sitt svampbaserade protein, Promyc, som ingrediens till andra företag.
Nu kliver danska Tempty Foods in som ny samarbetspartner, ett företag som startades i fjol vid Danmarks Tekniske Universitet av entreprenörerna Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund och Martina Lokajova. Tanken är att utveckla nya alternativ till kött genom att blanda Promyc med andra ingredienser.
– Det är viktigt för startups att hitta partners som kan förstå deras utmaningar som ett ungt företag. Det faktum att vårt team gick igenom en liknande resa för inte så länge sedan hjälper oss att förstå och stödja deras mål och behov på bästa möjliga sätt, säger Ramkumar Nair, grundare och vd på Mycorena, i en kommentar.
Den nya produkten som kommer marknadsföras under namnet Tempty beräknas lanseras på den danska marknaden redan i höst.
– Vår ambition är att ge andra varumärken möjlighet att skapa innovativa livsmedelsprodukter. Vi tror att samarbeten som detta kommer att vara nyckeln till att föra branschen framåt och leda till en välbehövlig innovation i konsumenterbjudanden, säger Ebba Fröling.
Dela
Fler nyheter i Hållbarhet och Växtbaserat
Sigill sänker trösklarna för naturbeteskött: ”Viktig pusselbit”
Sigill förenklar standarden för naturbeteskött, vilket innebär att det blir lättare för lantbrukare att certifiera sig – och samtidigt få en mer lönsam produktion.
– Vi har lyssnat på lantbrukarnas behov, säger Julia Marcopoulos, ansvarig för standarden IP Nöt och Mjölk hos Sigill.
7 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.