Mycorena slänger in handduken – blir ingen fabrik i Falkenberg

Mycorena avbryter det halvfärdiga bygget av en stor produktionsanläggning i Falkenberg, enligt ett pressmeddelande. Dåliga tider för investeringar samt ett avmattat intresse från livsmedelsindustrin ligger bakom beslutet.

Mycorenas nya anläggning i Falkenberg, för storskalig produktion av mycoprotein till livsmedelsindustrin, skulle egentligen stå klar nästa år men nu väljer företaget att avbryta bygget.
– Vi har gjort en stor satsning och började bygga en fabrik, men väljer nu att avsluta det. Anledningen är att vi har haft jättesvårt att resa mängden kapital de senaste två åren. Kombinerat med att intresset från livsmedelsindustrin har svalnat och ändrat sina prioriteringar, säger Ebba Fröling, operativ chef och pressansvarig på Mycorena, i en intervju med Food Supply.
Planen var att ha 5 000 ton i produktionskapacitet och sysselsätta mellan 100 och 150 medarbetare.
Nu väljer Mycorena i stället att satsa på demoanläggningen i Göteborg, dock i betydligt mindre mängder. Tanken är att satsa på slutprodukter till konsument i stället, och till foodservice.

Dela

Fler nyheter i Forskning och Förädling

Trendbrottet: Svenskproducerat viktigare än pris på julbordet

För första gången sedan 2021 minskar prisets betydelse när svenskarna ska välja mat och dryck till julbordet, samtidigt som allt fler vill att det ska gå snabbt och enkelt att förbereda. De mångåriga julbordsfavoriterna skinkan och Ris à la Malta utmanas alltmer av Janssons frestelse och lussebullar, enligt Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.