Kiviks Musteri blir delägare i Canman

Burk har de senaste åren blivit ett av de hetaste förpackningsformaten för dryck. För att kunna erbjuda även det formatet köper Kiviks Musteri nu in sig i Canman.

Kiviks Musteri, som tillverkar och fyller drycker av frukt, bär och grönt samt alkoholprodukter, både i egen regi och i form av legotillverkning, erbjuder flertalet förpackningslösningar i sin fabrik i Kivik, allt ifrån pappersförpackningar till glas, bag in box och pouch.
Det som saknats hittills är burk. På grund av platsbrist har det inte funnits möjlighet att bygga ut med en sådan produktion i fabriken på Österlen.
– Fyllning i burk är efterfrågat och vi ser inga tecken på att trenden kommer avta. Snarare är vi övertygade om att kommer vi se mer olika typer av dryck i den här förpackningslösningen, säger Kiviks Musteris vd Thomas Jensen i en kommentar.
Därför köper familjeföretaget nu in sig i Canman, ett företag som startade i Umeå 2016 och som på kort tid blivit en framstående burkleverantör som prisats av både DI Gasell och EY Entrepreneur of The Year. Företaget arbetar skandinaviskt med allt från så kallad mobil tappning, till blandning och tappning på produktionsanläggningen i Göteborg, service av tappningsmaskiner och försäljning av burkar.
– Då vi vill fortsätta vara en helhetsleverantör är det här ett steg i precis rätt riktning. Vi är imponerade av Canmans tekniska kunnande och enorma drivkraft utan rädsla för utmaningar, och ser fram emot ett givande samarbete, säger Thomas Jensen.
Burk är ett återvinningsbart och hållbart förpackningsalternativ. Inte minst för att det släpper ut lite koldioxid vid tillverkning i jämförelse med andra förpackningsalternativ men också för att burken är lättare än exempelvis glas, vilket påverkar positivt vid transport.

Dela

Fler nyheter i Dryck och Förpackning och Trend

Skånemejerier om det svenskt ostlyftet: “Vi lyssnar på konsumenterna”

Den importerade hårdosten dominerar i svenska kyldiskar. Men på Skånemejeriers mejeri i Kristianstad driver man utvecklingen mot ett utökat utbud av svensk ost.
– Vi satsar på njutningsupplevelser, säger anläggningschefen Stefan Andersson.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.