Ny fabrik för livsmedelsingredienser byggs i Skåne

Ingrediensleverantören Caldic bygger nytt i Jägersro i samarbete med AFRY. Den nya anläggningen planeras vara i produktion under hösten nästa år och blir då företagets nya nordiska bas.

Caldic Ingredients Nordic slår samman sina två nordiska fabriker i Knisslinge och i danska Rødovre samt huvudkontoret i Malmö. Den nya basen blir en 10 000 kvadratmeter stor anläggning i Jägersro, vilken ska få bolaget att växa minst 15 procent per år.
– Med anläggningen siktar vi på att generera betydande tillväxt med fokus på hållbara ingredienser till olika marknader under de kommande åren, säger Gustav Larsson, vd på Caldic Ingredients Nordic, i en kommentar.
I den nya anläggningen ska det producera både torra och flytande produkter såsom aromer, föreningar, livsmedelsfärgämnen och sockerblandningar. Man ska även kunna ompacka flytande livsmedelsprodukter här.
Fokus ligger på hållbarhet och det är AFRY har fått uppdraget att flytta delar från de två fabrikerna och leverera ny processutrustning.
– Genom att vara med redan från början, genom förstudie och leverans av grundläggande design, och nu med processleveransen, kan vi bidra med vår expertis genom hela projektet tills den levererade fabriken är igång, säger Jessica Stenberg, affärsområdeschef för Food & Pharma på AFRY.
Den nya fabriken planeras vara i produktion tredje kvartalet 2025.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Värdekedjan

Här är alla vinnarna i Chark-SM

Rimmad oxbringa, rökt fläskkarré och grillkorv smaksatt med ost och bacon. I samband med Kött-och Charkuteridagar på Slagthuset i Malmö korades 18 vinnare i lika många kategorier när Chark-SM avgjordes torsdag 17 oktober.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.