20 augusti 2021
Britta Ekman kommer från Livsmedelsverket och är avdelningschef för Avdelningen för Hållbara Matvanor och är en av flera mycket kompetenta talare som kommer till Livsmedelsdagarna i slutet av oktober. Via henne får vi insikt i myndighetens arbete med hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion som en del i livsmedelssystemet.
– Vi arbetar med förflyttningen från individ till strukturer som främjar en hållbar livsmedelskonsumtion. Jag kommer även att väva in arbetet med klimatanpassning och civilt försvar i min presentation, säger hon.
Britta Ekman har en bred bakgrund, som har kommit till stor användning på Livsmedelsverket sedan hon landade där för ett år sedan. Hon har arbetat privat de senaste 20 åren innan uppdraget på Livsmedelsverket, då inom revision & certifiering och sex år på foodserviceföretaget Martin&Servera med kvalitetsfrågor, hållbarhet och leverantörsfrågor.
På avdelningen för Hållbara matvanor arbetar de mycket brett med risk-nyttohantering kring livsmedelskonsumtion, och med hantering av nutritionsfrågor. Portföljen är bred och omsluter allt från exempelvis hanteringsrapporter kring kontaminanter, hantering av allergirisker, klimatanpassning av livsmedelskedjan, hållbarhetsfrågor inklusive Agenda 2030, regeringsuppdrag inom Nyckelhålet, Kompetenscentrum för vård, skola och omsorg till civila försvarsfrågor.
Här hittar du hela programmet till Livsmedelsdagarna.
Dela
Fler nyheter i Hälsa och Livsmedelssäkerhet
Hon ska öka konsumtionen av fullkorn: “Tid, tålamod och starkt engagemang”
Maria Alexandersson är projektledare för Fullkornsfrämjandet. Uppdrag? Att få fler svenskar att få upp ögonen för vikten av att äta fullkorn.
– När man väl förstår är det egentligen ganska enkelt, säger hon till Livsmedel i fokus.
29 oktober
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.