28 augusti 2020
I nästa vecka öppnar Omaka sin restaurang med matsal, bar, uteservering och ölträdgård. Restaurangen är inredd som ett vardagsrum med ”hemma hos-känsla”.
– Efter att bryggeriet väl kom på plats har jag längtat efter att få öppna restaurangen. Nu när det äntligen sker känns det sjukt nervöst, säger bryggmästaren Hedda Spendrup.
Hon vill bredda synen på öl och utforska smakkombinationer tillsammans med maten, något som sker i samarbete med kocken Christian Siberg – finalist i Årets Kock – som gärna blandar influenser från hela världen.
– Min matlagning är långt ifrån klassisk vilket avspeglas i menyn på Omaka där olika smaker och kulturer får mötas. Flera av våra rätter är skapade för att matcha Omakas öl men Hedda kan likaväl brygga ett öl för en specifik servering, vilket ger våra gäster en mer intressant och komplex upplevelse, säger han.
Det visuella uttrycket på Omaka kommer från Axel Spendrup, formgivare som bland annat står för designen på samtliga ölburkar och restaurangens menyer.
Dela
Fler nyheter i Förädling och Restaurang och Trend
Årets matbluff flyttar hem: ”Redan klart”
Glassarna med de svenskklingande namnen Järna och Alvesta tog tidigare i veckan hem antipriset Årets matbluff – eftersom produktionen görs utomlands. Men nu flyttar produktionen hem till Sverige igen – till Jämtland.
30 januari
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.