24 maj 2022
Råg har en lång historia i svensk matkultur, men det är först nu som den används som huvudingrediensen i en dryck.
– Idéen om en rågdryck föddes för länge sedan men det har varit en process att ta fram den på det sätt vi vill och hitta de bästa råvarorna. Drycken ska vara len att dricka, lätt att använda i vardagen och bra för både hälsan och planeten, säger Daniel Nobis, senior varumärkeschef för Alpro i Norden.
Rågdrycken är laktosfri och har en naturligt låg fetthalt, den görs utan tillsatt socker och berikas med vitaminerna B2, B12 och D.
Förutom att dricka passar den även bra att användas i kaffet, till gröten eller i bakning och matlagning.
Drycken produceras i Karlshamn i Sverige med råg från Finland.
– Vi är stolta över att kunna erbjuda våra nordiska konsumenter fler lokalproducerade produkter. Innovation och nytänk är en viktig del för oss och vi ser fram emot att ta fram fler lokalproducerade produkter tillsammans med våra konsumenter.
Dela
Fler nyheter i Forskning och Förädling och Växtbaserat
Protos blandar proteiner: ”Framtiden handlar om både och”
Thomas Östlund är hockeyspelaren som lämnade rinken för att ta över familjeföretaget inom kött och chark. Och som utvecklat Protos till en innovativ miljardverksamhet med fokus på en grönare framtid.
– Utan visioner och tydliga målbilder vinner man inga matcher, säger han.
8 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.