– Det är positivt för vår fortsatta tillväxt, våra medarbetare och för Örebro som region, säger Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake Sverige.
26 oktober 2023
Det nya fryslagret ska användas för att hantera och lagerhålla de tre varumärkena Bonjours, Hattings och Korvbrödsbagarns frysta brödprodukter. Det har byggts i anslutning till det existerande bageriet i Örebro och kommer effektivisera varuflöden och bidra till en mer hållbar hantering av produkterna.
Den nya byggnaden består av ett 36,5 meter högt höglager, en låglagerdel, palleteringsyta, maskinrum, samt nya logistikkontor, med en total byggytan på omkring 7 400 kvadratmeter.
Investeringsbeslutet fattades i juli 2021 och det första spadtaget togs i december samma år.
– Detta har varit ett omfattande byggprojekt där vi verksamhetsanpassat ner på detaljnivå, samtidigt som vi hittat nya innovativa lösningar, säger Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter, i en kommentar.
Investeringen skapar även möjligheter för framtida utveckling och understryker bageriets långsiktiga och strategiskt viktiga roll. I dag sysselsätter bageriet ungefär hälften av de 400 medarbetare som ingår i Lantmännen Unibake Sverige.
Verksamheten förbereds nu för driftsättning och väntas vara i full drift till årsskiftet.
Dela
Fler nyheter i Transporter och Värdekedjan
Svenska livsmedelsproducenter optimistiska inför årets slutspurt
Svenska livsmedelsproducenter såg sin försäljning minska under årets tredje kvartal men om deras prognoser för det sista kvartalet slår in blir det den starkaste tillväxten på tre år. Även livsmedelsexporten vänder upp efter flera års nedgång, enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.
22 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.