9 april 2024
Varje år listar och rankar Forward Fooding företag inom foodtechbranschen, baserad på deras storlek, digitala närvaro och deras insatser för hållbarhet. Listan baseras på bolag från 180 länder, varav 80 länder finns representerade på årets lista.
Detta berättar Food Supply.
Listan tas fram för att synliggöra de mest innovativa företagen i branschen. Den ska också ge en bild över var livsmedelstekniken befinner sig i dag och visa den senaste utvecklingen från internationella startup- och uppskalningsföretag över hela leveranskedjan.
Bäst rankad av de svenska bolagen är Carbon Cloud på plats 28, ett bolag som beräknar koldioxidavtrycksdata för livsmedelsindustriföretag. På plats 73 hamnar ett annat svenskt företag som arbetar med klimatomställning, Klimato, och längre ned på listan återfinns bolag som Ljusgårda, Mycorena och Sweegreen.
Här är alla svenska foodtechbolag på 500-listan:
Carbon Cloud (plats 28)
Klimato (plats 73)
Opticept Technology (plats 107)
Ljusgårda (plats 111)
Mycorena (plats 112)
Swegreen (plats 169)
Melt and marble (plats 213)
Improvin (plats 222)
Lupinta (plats 235)
Nitrocapt (plats 237)
Ecobloom (plats 320)
Oh Mungood (plats 358)
Havredals (plats 361)
Agordit (plats 386)
Ols Aro (plats 392)
Innoscentia (plats 417)
Millow (plats 434)
Källa: Forward Fooding
HÄR är listan i sin helhet!
Dela
Fler nyheter i Forskning och Förädling
Förädling Mötesplatser Värdekedjan
Trendbrottet: Svenskproducerat viktigare än pris på julbordet
För första gången sedan 2021 minskar prisets betydelse när svenskarna ska välja mat och dryck till julbordet, samtidigt som allt fler vill att det ska gå snabbt och enkelt att förbereda. De mångåriga julbordsfavoriterna skinkan och Ris à la Malta utmanas alltmer av Janssons frestelse och lussebullar, enligt Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning.
21 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.