Fazer växlar upp med fler butiksbagerier: “En ny nivå”

Nu har Fazer öppnat eget bageri i ytterligare två Ica-butiker i Stockholmsområdet. Ambitionen är att öka antalet butiksbagerier framåt, med den finska marknaden som förebild.

Förra året öppnade Fazer sitt första butiksbageri i Sverige på Ica Supermarket Vanadis i Stockholm. Konceptet går ut på att skapa en mer inspirerande brödavdelning och varje dag erbjuda ett nygräddat och smakrikt brödsortiment bakat från grunden av kvalificerade bagare på plats i butiken.
Nu har ytterligare två butiksbagerier nyligen öppnats, ett på Ica Supermarket Format i Upplands Väsby och ett på Ica Kvantum i Farsta.
– Vi är otroligt glada över att bredda vårt butiksbagerikoncept till både Upplands Väsby och Farsta. Traditionen med butiksbageri sitter i Fazers ryggrad då vi i Finland har över 100 butiksbagerier. I Sverige har vi tre och vår ambition är att öka antalet butiksbagerier framåt, säger Fredrik Eklund, ansvarig för Fazer butiksbagerier.
Sortiment i Fazers butiksbageri består bland annat av levain, baguette och havrebröd, samt bullar och bakverk som croissanter, bullar, munkar och donuts. Sortimentet kan variera beroende på butik.
– Det känns roligt och spännande att kunna erbjuda våra kunder produkter bakade från grunden. Fazers butiksbageri kommer att erbjuda en ny nivå när det kommer till vårt utbud av bröd och kaffebröd och vi hoppas att det ska uppskattas av våra kunder. Butiksbageriet hjälper till att förstärka vår position som den ledande aktören i Farsta, säger Marcus Tjernell, butikschef på Ica Kvantum i Farsta.

Dela

Fler nyheter i Dagligvaruhandel och Förädling och Trend

Det ljusnar för svensk livsmedelsindustri: “Efterlängtat”

De svenska livsmedelsproducenternas försäljning ökar något samtidigt som lönsamheten fortfarande är låg. Det visar Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.
– Man ska ha klart för sig att utvecklingen sker från ett mycket pressat utgångsläge, säger chefekonomen Carl Eckerdal.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.