31 mars 2022
Varumärket Dansukker klingar inte särskilt svenskt. Däremot är det garanterat 100 procent svenskt strösocker i påsen, med socker från sockerbetor som huvudsakligen är odlade på gårdar i Skåne. Det är även här, i Örtofta, som Sveriges enda sockerbruk ligger.
– Vi har våra rötter och vårt ursprung här i Sverige och en stark koppling till svenska konsumenter, säger Pernilla Wennerberg.
För att förtydliga detta har man tagit fram en helt ny design på strösockerförpackningarna.
– Vi har gjort det för att förstärka och underlätta för konsumenterna att välja svenskt. Vårt strösocker är nämligen det enda svenska på marknaden.
Som en del av lanseringen av den nya designen har man knutit till sig de kända profilerna Elsa Billgren och Sofia Wood, som tagit fram ett recept med potential att bli en ny svensk klassiker. Eller som de själva kallar innovationen: ”Det perfekta mötet mellan en saftig morotskaka och en klassisk god bulle”.
Resultatet?
En morotsbulle med frosting som bakas i långpanna så att det räcker till många.
Text: Agneta Renmark
Dela
Fler nyheter i Förpackning
Förpackning Hållbarhet Mötesplatser
Nya märkningsregler förändrar spelplanen: ”Viktigt att se över sin kommunikation”
Farm to fork, digital matdata och green claims. Det är bara något av allt man kan få veta mer om under Märkningsdagen.
– Det händer otroligt mycket på lagstiftningsområdet just nu, säger advokaten Katarina Ladenfors på advokatfirman MarLaw.
5 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.