28 januari 2020
Det är högsäsong för semlor och precis när vi hunnit vänja oss vid innovationer och variationer som semmelwraps och semmelburgare slår Estrella till med semmelchips.
Men det är endast ett fåtal personer som får chansen att smaka; endast 50 påsar á 90 gram produceras och det finns inga planer på att lansera dem i butik. Den 27 januari går det att tävla om chipsen på Estrellas Facebook och Instagram.
Hur smakar de?
– Det är otippat goda med en jättehärlig kombo av kardemummamulle, mandelmassa och krämighet från grädden.
Men hur kan spröda chips vara krämiga?
– Det är precis som med våra sour creme chips som är smaksatta med, gräddfil, där kan man också känna både krämighet och syrlighet. Här är det gräddigheten man upplever i gommen, säger Sofi Randén.
2017 lanserade Estrella chips med smak av äppelpaj så det var helt enkelt dags för en uppföljning.
Hur länge har ni grunnat på idén?
– Det var någon gång efter sommaren. Vi tänkte att det skulle vara en unik och rolig smak att testa, i första hand för våra mest inbitna fans. Jag tror inte att det kommer att bli en trotjänare i hyllan men vi får se hur smaken tas emot. Vem vet – det kanske blir vår nästa succé?
AGNETA RENMARK
Dela
Fler nyheter i Arkiv
Sätherberg: “Ingen risk för matbrist”
”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.
22 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.