2018-05-21 Stor potential för att öka den svenska tomatodlingen
2018-05-18 Lärkrutor på åkrar positivt för den svenska sånglärkan
2018-05-15 Hemköp första matkedjan som inför digitala kvitton
2018-05-15 Stora skillnader i ungdomars matvanor enligt Riksmaten
2018-05-07 Första svenska avhandlingen om syrsor som livsmedel
2018-05-04 Svenskarna har höga tankar om livsmedelsindustrin
2018-05-03 Nytt rekord – vi pantade 183 förpackningar per person i fjol
2018-05-02 Starkt första kvartal för nätförsäljningen av mat 
2018-04-26 Fortsatt ökad försäljning av Fairtrade-märkt i Sverige
2018-04-26 KRAV lanserar sin allra första hållbarhetsrapport
2018-04-24 3 av 4 svenskar påverkas av hållbarhet i sina köpbeslut
2018-04-23 Livsmedelsverket sammanfattar kunskapsläget om tarmfloran
2018-04-18 Vegetariskt växer – men till helgen är det biff som gäller
2018-04-12 Överviktsproblem ska lösas genom ökad undervisning
2018-04-11 Coop det grönaste varumärket enligt Differs undersökning
2018-04-06 Handeln använde 832 miljoner plastkassar under år 2017
2018-04-05 Krav på handlingsplan för svenska naturbetesmarker 
2018-03-29 Importen av jordbruksvaror och livsmedel ökar mer än exporten
2018-03-26 Ägg håller ställningarna som svenskens favorit på påskbordet
2018-03-23 Orkla överträffar sina två övergripande hållbarhetsmål
2018-03-21 Dricksvatten på flaska innehåller mikroplaster
2018-03-16 Svensk humleodling kan öka med hjälp av skördemaskiner
2018-03-16 Var fjärde svensk väljer kyckling på grillen i sommar
2018-03-15 Paradiset och Matsmart startar samarbete om billigare ekomat
2018-03-15 Rapport: Risk att vi inte klarar försörjningen i en krissituation!
2018-03-15 Ökat intresse för Fairtrade – rekordstort bland unga
2018-03-14 Svenska kor rekordmjölkade 2017 visar Mjölkrapporten
2018-03-14 EU ser över användningen av glutamat och glutaminsyra
2018-03-13 Forskare kartlägger svenska mussel- och ostronbankar
2018-03-08 One Planet Plate – måltider  som ryms inom en planet
2018-03-02 Svenskarnas äter mindre kött men den svenska andelen ökar
2018-03-01 Ny Efsa-rapport bekräftar risken med neonikotinoider
2018-02-28 Fortsatt stora problem med antibiotikaresistens
2018-02-23 Dryckesbranschen skapar sysselsättning på landsbygden
2018-02-23 Ica låter kockar ta tempen på framtidens matlagning
2018-02-22 Coop och Lidl är de bästa kedjorna på miljömärkt fisk
2018-02-19 Vanligt att viltprodukter innehåller fel djurslag 
2018-02-09 Semlan ska vara traditionell enligt Coops Matometer
2018-02-01 Fortsatt tillväxt för  näthandeln med livsmedel
2018-01-29 Sju av tio tror att det finns GMO-mat i svenska butiker
2018-01-25 Den svenska ekomarknaden slår nya försäljningsrekord 
2018-01-23 Export av ekologiska livsmedel är en växande miljardmarknad
2017-12-20 Traditionellt svenskt julbord möter den starka vegotrenden
2017-12-19 Barnfamiljer äter fem gånger mer godis än fisk under en vecka
2017-12-18 Vi äter mindre kött men en större andel av köttet är svenskt
2017-12-04 Smak och kvalitet viktigast när vi handlar våra livsmedel
2017-12-04 Även om det blir en vit jul så blir våra julbord grönare...
2017-12-01 Tre av fyra känner inte till hur klimatsmart bröd är...
2017-11-27 Tuff konkurrens och ökad import utmaning för livsmedelsföretagen
2017-11-21 Ekotrenden bromsas av priset: ”Det är för dyrt”
2017-11-21 Bristande kunskaper om plast och livsmedelskontakt 
2017-11-20 Svenskarna vill ha svenskt och ekologiskt i matkassen
2017-11-16 Framtidsförväntningarna minskar hos svensk handel
2017-11-10 Kvinnor vill minska plastens miljöpåverkan mer än män
2017-11-09 Mer ekologiskt bröd serveras till barn i skolor och förskolor
2017-11-08 Kvinnor och yngre mest positiva till livsmedelskedjornas EMV
2017-11-07 Centerpartiet mest trovärdigt när det gäller mat och politik
2017-11-07 Flexitarianerna blir inte fler - men de äter vegetariskt oftare
2017-11-03 Stark tillväxt för den digitala livsmedelshandeln i Sverige
2017-10-31 Hur påverkar alkoholreklamen konsumenternas köpbeteende?
2017-10-30 Rekordhögt förtroende för svensk livsmedelsindustri
2017-10-26 Grönsakstrender: Tomaten vinner och sparrisen kommer starkt...
2017-10-24 De som äter bönor och linser mår bättre enligt Coops Matometer
2017-10-17 Alltfler djur på svenska gårdar – men minskat antal mjölkkor
2017-10-16 Intressant undersökning: Så (o)trogna är vi våra varumärken
2017-10-16 Arla lanserar bakkalender med årets olika bakhögtider
2017-10-12 Största sushikedjan ändrar sig: rå lax även i ”mammasushin”
2017-10-09 Ökad robotisering men svag tillväxt i livsmedelsindustrin
2017-10-06 Hälsosamt med kolhydrater från fullkorn, frukt och grönt
2017-10-05 32-procentig ökning av Willys försäljning av vegetarisk mat
2017-10-04 Var nyheten om plastätande larver sanning eller skröna?
2017-10-02 60 procent av konsumenterna vill ha grisar som får böka...
2017-09-29 Enkätresultat: Vi svenskar älskar verkligen våra ägg!
2017-09-25 Majoritet av snabbmatskedjor serverar icke-svensk kyckling
2017-09-22 Nu väljer vi svenskar allt oftare inhemskt kött
2017-09-21 Allt färre fynd av listeria hos producenter och i livsmedel
2017-09-19 De svenska kommunerna ökar sina inköp av ekologisk mat
2017-09-19 Rapport: Fullkorn minskar riskerna för tarmcancer
2017-09-14 Nu vill Axfood och Garant höja statusen för frysen
2017-09-08 Hållbarheten hos Sveriges livsmedelsbutiker kartläggs
2017-09-01 Kött från kanin är det mest klimatsmarta alternativet!
2017-08-31 Schweiz toppar - Sverige har de femte högsta köttpriserna
2017-08-30 I Hemköp exponeras kött och vegetariskt sida vid sida
2017-08-29 Svenskarna tror på öl som nästa svenska exportsuccé
2017-08-29 Årets spannmålsskörd förväntas bli rekordstor
2017-08-25 4 av 10 konsumenter vill ha mer svensk ekologisk mat
2017-08-24 Enkätsvar: 4 av 10 svenskar vill äta frukost till middag...
2017-08-22 Vanligt med importerad kyckling i svenska skolor
2017-08-07 En av tre svenskar vet inte vad ”bäst före” betyder...
2017-06-21 Onormalt många sjukdomsfall orsakade av campylobacter
2017-06-13 Här är första svenska boken om konsumentbeteende
2017-06-13 Ökad mängd material kan faktiskt minska matsvinn...
2017-06-12 Intresset för svenskodlat når nu även brödhyllan
2017-06-08 Framtidens matvanor listas i rapporten ”100 år och framåt”
2017-06-07 Dagens ungdomar har dåliga kunskaper i livsmedelshygien
2017-05-29 Orkla Foods Sverige ökar inom hållbara produkter
2017-05-26 Lågt pris blir ofta avgörande när kommuner köper in kött
2017-05-23 Matkorgen blir nyttigare – men jodintaget minskar
2017-05-11 Studie hävdar att wellpapp är bäst för livsmedelstransporter
2017-05-10 Allt fler skånska lantbrukare som levererar KRAV-märkt
2017-05-09 Passionerade matentreprenörer skapar framtidstro och nya jobb
2017-05-03 Fryst torsk ska snabbtinas under rinnande vatten...
2017-04-28 Den hungriga fjärilslarven som kan bli en miljöhjälte...
2017-04-25 Förnybart och växtbaserat är klimatsmarta val
2017-04-24 Med Livsmedelskollen kan man hålla koll på krogarna
2017-04-19 Rapport: Fortsatt låga halter bekämpningsmedel i maten
2017-04-18 Livsmedelsreklamen är trovärdig anser svenskarna
2017-04-13 Tre trender som inspirerat till Scans nya grillsortiment
2017-04-07 Ny högtid för handeln nalkas: ”Julskinka” storsäljare i påsk
2017-04-05 Socker och tillsatser oroar de nordiska konsumenterna
2017-04-04 Förtroende för svenska råvaror och livsmedel
2017-04-04 Saltå Kvarn Sveriges mest hållbara livsmedelsföretag
2017-04-04 Sex av tio svenskar vill ha ”svinnsmarta” matvaror
2017-03-30 Grillsäsongen närmar sig – och då blir vi mer sociala!
2017-03-28 Livsmedelsverket: Undvik produkter med palmolja!
2017-03-27 Nu ska Efsa bedöma hur socker påverkar hälsan
2017-03-17 Studie ger svar på hur du äter både klimatsmart och nyttigt
2017-03-13 Livsmedelsförpackningar som minskar matsvinnet
2017-03-02 Vitlök för ett friskare hjärta?
2017-02-27 Kvinnor väljer ekologiskt, närodlat och vegetariskt
2017-02-23 Vegetarisk funktionsmat på framtidens lunchmeny
2017-02-22 Svenskar beredda att betala mer för premiummat
2017-02-20 Varannan svensk slänger mindre mat än för ett år sedan


Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK