Lyckat vegokoncept utvidgas till alla Hemköps butiker
Sedan den vegetariska maten flyttades till samma hyllor som motsvarande köttalternativ har allt fler av Hemköps kunder börjat välja vegetariskt.  

Hösten 2017 lanserade Hemköp konceptet ”Variera med vego” i ett tjugotal butiker. När den vegetariska maten flyttades till samma hyllor som motsvarande köttalternativ, ökade försäljningen av de dubbellagda vegetariska varorna med 40 procent. Nu utvidgas konceptet till samtliga Hemköps 190 butiker.

För att få fler att hitta till och variera med vegetarisk mat placeras till exempel vegopastej, halloumiburgare och sojafärs bredvid motsvarande köttvara tillsammans med tydlig skyltning. Enligt en undersökning från 2017, som Hemköp tagit fram, skulle 27 procent av svenskarna välja mer vegetariskt om det fanns vegetariska alternativ bredvid animaliska produkter i butiken. Bland familjer med små barn skulle 40 procent välja till exempel vegokorv istället för vanlig korv till grillen.

”Vi vill sänka tröskeln till att handla vegetariskt och uppmuntra till bra mat som är god, klimatsmart och hälsosam. Det ska vara enkelt och inspirerande att välja till exempel vegofärs till lasagnen eller att lägga smakrika halloumiburgare på grillen. Tiden när man behövde vara vegetarian för att välja vego är förbi”, säger Maria Nobel, hållbarhetschef på Hemköp, i ett pressmeddelande. 

Den vegetariska försäljningen ökade med 23 procent totalt för Hemköp under förra året och intresset håller i sig. Under 2018 breddar Hemköp det vegetariska sortimentet med över 100 nya varor.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Hemköp Övrigt Varumärken Vegetariskt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK