Inget behov av absorbent i innovativt livsmedelstråg
Livsmedelstråget GravityTray har en bottenkonstruktion som eliminerar behovet av en speciell absorbent i tråget.

GravityTray är namnet på ett nytt plasttråg för livsmedel som kött, fågel och fisk. Tråget eliminerar behovet av speciella absorbenter som suger upp köttsafter, etc.

I stället för en speciell absorbent har GravityTray ett isolerat utrymme i botten av tråget, där köttsafter och andra vätskor samlas upp. Denna undre “kammare” är konstruerad så att vätska, som hamnat där, inte längre kan komma i kontakt med den förpackade produkten, inte ens om tråget vänds på sidan eller upp-och-ner. Avsaknaden av separat absorbent eliminerar också risken för att små absorbentpartiklar fastnar i produkten.

Det nya tråget kan tillverkas i olika plastmaterial som till exempel polypropen (PP) och PET och med olika barriäregenskaper. Förutom kött-, fågel- och fiskprodukter är tråget även lämpligt för packning av frukt och grönt.

GravityTray har genomgått flera lyckade tester och är nu färdigt att lanseras på marknaden. Det skriver GravityTray Ltd i ett pressmeddelande. Företaget är ett joint venture mellan entreprenörerna Luc van den Broek,Rinze Willemsen och andra internationellt erfarna industridesigners.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Design Frukt & Grönt Innovation Kött-Fågel-Fisk Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar Tråg

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK