Ceres i Bjuv har lämnat in en konkursansökan
Ceres arbetar med spray- och valstorkning samt blandningar och packning. (Bild Ceres)

Livsmedelsföretaget Ceres i Bjuv, som tillverkar torra produkter, har lämnat in en konkursansökan. Nu hoppas företaget på att en ny ägare ska ta över anläggningen.

Ceres grundades av Nestlé år 1975 och tillverkade under 25 år torr barnmat under Findus varumärke. 2003 såldes anläggningen till ett antal privatpersoner och investmentbolag. 

”2016 beslutade Nestlé att flytta sin vällingtillverkning härifrån till Portugal. Sedan dess har vi försökt fylla på med annan produktion, men volymerna har inte blivit tillräckligt stora för att täcka de fasta kostnaderna. Förra året förlorade vi väldigt mycket pengar och det har fortsatt i år. Ägarna, som har stoppat in närmare 40 miljoner i verksamheten, har till slut tappat tålamodet”, säger Ceres styrelseordförande Arne Bernroth till Helsingborgs Dagblad.

När Nestlé flyttade produktionen från Ceres började företaget söka efter andra kunder inom Skandinavien och även i Kina, dock utan att komma upp i tillräckliga volymer. 

Företagets 32 anställda går kvar med lönegaranti under en månad och har sedan lön under sin uppsägningstid. Nu hoppas Arne Bernroth att man hittar en köpare till anläggningen, som han beskriver som ganska unik i Sverige. 
”Det finns utrymme på marknaden om man är uthållig”, säger han 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barnmat Bjuv Ekonomi Findus Kryddor & Torrvaror Livsmedel Nestlé Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK