Hållbar Livsmedelskedja vägleder till mer hållbara produkter 
Anna Richert är matexpert på WWF, som koordinerar Initiativet Hållbar Livsmedelskedja. (Bild Saga Sandin)

Initiativet Hållbar Livsmedelskedja, där WWF medverkar som koordinator, har tagit fram en vägledning för mer hållbara produkter i livsmedelskedjan.

”Vägledningen består av två delar. I den första delen analyserar vi vad företagen behöver adressera och visar exempel på åtgärder för att åstadkomma långsiktigt hållbara livsmedel. Därefter visar vi på åtgärder som företagen kan vidta redan idag för att lyfta botten, det vill säga minimera den största negativa påverkan ut hållbarhetssynpunkt, samt växa toppen, det vill säga öka andelen bättre produkter i livsmedelskedjan”, säger Anna Richert, matexpert på WWF, i ett pressmeddelande.

Bakom initiativet står fjorton ledande företag i den svenska livsmedelskedjan. Målet är att nå en väsentligt mer hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion i Sverige till år 2030. Initiativet, som påbörjades för tre år sedan, har som syfte att tillsammans driva utvecklingen, lösa problem och på så sätt åstadkomma konkreta resultat.

Materialet kommer nu spridas för att få fler företag att börja agera för en mer hållbar livsmedelskedja.

Här finns vägledningen.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsföretagen Övrigt WWF

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK