Nu finns D-vitaminberikade champinjoner i ICA:s butiker
Östgötasvamps D-vitaminberikade champinjoner finns nu att köpa på ICA.

Mahziar Namedanian är grundare till Östgötasvamp i Linköping som i över två år har utvecklat ett system för att berika champinjoner med D-vitamin med hjälp av UV-lampor. 

Nu lanseras Östgötasvamps D-vitaminberikade champinjoner i ICA-butiker runt om i landet. 4-5 svampar räcker för att tillgodose dagsbehovet för de flesta nordbor. 

Östgötasvamp är det första företaget i Europa som fått godkänt att D-vitaminberika champinjoner med hjälp av UV-ljus. Företaget har utvecklat ett eget produktionssystem, där champinjonerna berikas med 5 mikrogram D-vitamin per 100 gram svamp, vilket innebär att endast fyra till fem svampar tillgodoser dagsbehovet för de allra flesta nordbor.

”Det känns fantastiskt roligt att äntligen få börja sälja svampen i handeln. Vi är stolta över att kunna erbjuda en naturligt D-vitaminberikad råvara som kan ätas av de allra flesta, och som dessutom är en svensk produkt rakt igenom”, säger Mahziar Namedanian, grundare av Östgötasvamp, i ett pressmeddelande.

Utöver de D-vitaminberikade champinjonerna, har även ekologiska vita champinjoner och kastanjechampinjoner från Östgötasvamp lanserats på ICA. 

”Mycket av den kost som innehåller D-vitamin är animalisk, och idag efterfrågar allt fler kunder vegetariskt och även vegansk mat. Östgötasvamps D-vitaminberikade svampar möter efterfrågan på vegetabiliska livsmedel, samtidigt som deras ekologiska champinjoner möter den växande ekologiska trenden”, säger Paula Frösell, brand manager Hälsa på ICA. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Ekologiskt ICA Kostvanor Övrigt Svamp, alger, etc Vegetariskt Vitaminer och mineraler

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK