Skedvi Bröd och Hippogriff vinner ICA:s Entreprenörspris
Anders Åkerberg, Skedvi Bröd, tv, samt Max och Allen Mohammadi, Hippogriff, är vinnare av ICAs Entreprenörspris 2018. I mitten Per Strömberg, VD ICA Gruppen. 

Anders Åkerberg, Skedvi Bröd, samt Max och Allen Mohammadi, Hippogriff, är de första vinnarna av ICA:s Entreprenörspris. Pristagarna får 100.000 kronor var. 

ICA delar i år för första gången ut ett entreprenörspris för att uppmärksamma innovatörer i hela Sverige. Priset är en del i att stödja entreprenörskap som kommer att bli en viktig nyckel i att lösa Sveriges framtidsutmaningar – integration och ökade klyftor mellan stad och landsbygd. Priset delas ut i två kategorier: Ett pris går till en person, som gör något positivt för sin ort och kallas ”Årets lokala hjälte”, och ett - ”Årets nystartare” - delas ut till någon eller några som invandrat till Sverige under 2000-talet.

Efter närmare 200 nomineringar och 11.000 röster online har juryn enats om en vinnare per kategori: 
Årets lokala hjälte: Anders Åkerberg, Skedvi Bröd AB, som har återtagit knäckebrödsbakningen och skapat matdestinationen Kulinariet i Stora Skedvi.
Årets nystartare:  Max och Allen Mohammadi, Hippogriff AB, ett företag som genom AI och förenklade EKG-tester vill revolutionera diagnostiseringen av hjärtsjukdomar. 

ICA:s Entreprenörspris jury 2018 består av Prins Daniel, Aida Hadzialic, tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister, Sara Rosengren, professor vid Handelshögskolan i Stockholm, Anders Källström, VD Lantbrukarnas Riksförbund, Ahmed Abdirahman, initiativtagare till Järvaveckan, ICA-handlaren Grete Tuven och Per Strömberg, VD, ICA Gruppen.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ICA Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK