Nu är det slutfuskat med den svenska honungen
Svenskt Sigill och honungsbranschen har tagit fram en certifiering för svensk honung som garanterar ursprung och kvalitet. (Bild Svenskt Sigill)

Svenskt Sigill har tillsammans med honungsbranschen tagit fram en certifiering för svensk honung, som garanterar både ursprung och kvalitet. 

Certifieringen innebär oberoende kontroller vartannat år samt egenkontroller varje år i de anslutna biodlingarna, vilket kommer att garantera en honung av hög kvalitet. Honung ligger på sjätte plats på EU:s lista över livsmedel, som ofta utsätts för fusk. Bland annat förekommer att honung märks som svensk, även när den inte är det samt att den späds med olika sockerlösningar. Honung märkt med Svenskt Sigill kommer att vara garanterat fri från den typen av fusk. 

Kvalitetssäkringen innehåller ett antal regler kring bland annat livsmedelssäkerhet men också omsorg om bina och att de ska ha det bra. Bina ska vara varsamt hanterade för att få märkas med Svenskt Sigill. 

”Ytterligare en fördel för konsumenten är att vi får pollinering i Sverige om vi köper honung härifrån. Biodlingen är viktig för annan produktion av till exempel frukt och bär”, säger Britt Rahm, VD i Svenskt Sigill, i ett pressmeddelande. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-03

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK