Kiviks Musteri firar 130 år med satsningar på framtiden
1888 startade Henric Åkesson Sveriges första yrkesmässiga fruktodling på Österlen, vilket la grunden till Kiviks Musteri som i år firar 130-årsjubileum. 

Kiviks Musteri har goda förhoppningar om att höstens svenska äppelskörd ska bli bättre än vad den blev 2017.

Familjeföretaget Kiviks Musteri fyller 130 år i år. Jubileet firas med flera framtidssatsningar för att öka effektiviteten och möta en ökande efterfrågan. 

De nuvarande ägarnas farfars far Henric Åkesson lade grunden till Kiviks Musteri, när han startade Sveriges första yrkesmässiga fruktodling på Österlen 1888. Under jubiléet lyfter Kiviks Musteri fram olika delar av utvecklingen från fruktodling till modernt livsmedelsföretag. Samtidigt möter man den ökande efterfrågan på frukt och bär med framtidssatsningar. 

Ett nybyggt centrallager har bland annat tagits i drift i Kristianstad, parallellt med att tappningslinjer i Kalmar flyttats till ytor som kunde frigöras i Kivik, när produktionen av sylt lades ut på en underleverantör. Genom att utveckla arbetssätt och justera organisationen räknar man med att snabbare kunna möta en ökande efterfrågan och marknadens behov med en lägre kostnadsmassa.

”Vi märker av ett stort intresse för våra varor och hur vi tänker kring traditioner och en varsam utveckling av Kivik och Österlen, men måste samtidigt stå på tå för att möta förändringar på marknaden i form av nya konsumentbehov, ökande konkurrens och krav från dem som säljer våra varor på att de skall ligga rätt i pris”, säger Daniel Gejde, marknadschef på Kiviks Musteri, i ett pressmeddelande.

2017 ökade råvarukostnaderna för Kiviks Musteri på grund av en rekorddålig äppelskörd på Österlen och minskade skördar och jordgubbar och vindruvor i stora delar av Europa. Nu hoppas man att 2018 blir ett bättre äppelår inför höstens satsningar. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Drycker Frukt & Grönt Kostvanor Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK