Linus Källander har valts till ny ordförande för KRAV
Linus Källander är ny ordförande för KRAV. Han efterträder Elisabeth Gauffin. (Bild Kristian Pohl)

Linus Källander har valts till ny ordförande i KRAV:s styrelse. Han arbetar i Regeringskansliet med unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden.

Efter fem år som ledamot i KRAV:s styrelse valdes Linus Källander till ordförande under torsdagens årsstämma. Han ser två frågor som viktiga att jobba med framöver. för att KRAV ska vara drivande inom ekologisk och hållbar livsmedelsproduktion: 
”Den första handlar om hur vi utvecklar regler och verktyg. KRAV-certifieringen ska upplevas som det naturliga verktyget i hållbarhetsarbetet. Därför ska reglerna utvecklas i dialog med dem som ska certifieras. Naturligtvis ska de även vara baserade på vetenskap.”
”Den andra är att vi som en liten organisation måste bli ännu bättre på att samarbeta med andra aktörer – till exempel för att kommunicera fördelarna med att välja KRAV-märkt mot konsument.”

Linus Källander växte upp på en KRAV-certifierad gård i Sörmland och han är fortfarande aktiv i gårdens verksamhet. Som ung engagerade han sig i globala rättvisefrågor och 2010 startade han tankesmedjan Dyrare mat, NU! som kämpar för att maten ska bära sina egna kostnader, både när det gäller miljöpåverkan och mänskliga kostnader. Idag arbetar han i Regeringskansliet med unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden.

Linus Källander efterträder Elisabeth Gauffin, som har varit KRAV:s styrelseordförande sedan 2012.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekologiskt KRAV Övrigt Personer Regeringen

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 3-2018 
med utgivning den 25 maj! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK