Zoégas sommarkaffe bidrar till fler skoldagar för flickor
Zoégas ”Summer-inspired by Africa Selected Editions” är en tillfällig blandning i begränsad upplaga av 100 procent Arabicabönor. Den som köper kaffet bidrar till flickors skolgång via #zoegas #coffeebywomen.

Zoégas limiterade sommarkaffe är en smakkomposition inspirerad av Afrika, med signaturbönor från Uganda. Den som köper kaffet bidrar även till flickors skolgång. 

Signaturbönorna till Zoégas sommarkaffe odlas 2.200 meter över havet i Rwenzore i Uganda, ett bördigt område med riklig och jämn nederbörd. I januari var Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas, i Rwenzori och träffade kaffeodlarna och fick se det arbete som pågår för att höja kvaliteten på kaffebönorna, hon fick samtidigt se de utmaningar som finns i området.

”Vi noterade på plats att ett stort problem i området var att kaffeodlarnas barn och framför allt flickorna hade hög frånvaro i skolan. För oss är utbildning viktigt för att främja en hållbar kaffeproduktion, både idag och i framtiden, så vi funderade på hur vi kunde hjälpa till”, säger Minette Rosén i ett pressmeddelande.

Det visade sig att skolorna i området hade väldigt få och bristfälliga toaletter vilket gav eleverna små möjligheter att sköta sin hygien. För att ge kaffeodlarnas barn tillgång till utbildning har Zoégas valt att investera i områdets skolor. 

”Utbildning är vår främsta insats för en framtida hållbar kaffeproduktion, både för odlarna och för deras barn”, säger Minette Rosén.

Läs mer om Zoégas hållbarhetsarbete HÄR.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Drycker Kaffe/Te Övrigt Zoegas

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK