Paulig etablerar inkubator för framtida innovationer 
Livsmedelsbolaget Paulig etablerar inkubatorn PINC för framtida innovationer.
Marika King har utsetts till Head of PINC. (Bild Lars Trangius)

Familjeägda livsmedelskoncernen Paulig etablerar en inkubator för framtida innovationer. Inkubatorn, som fått namnet PINC, är placerad i Stockholm och kommer att ledas av innovatören och författaren Marika King.
Namnet PINC kommer från kombinationen Paulig INCubator.


”Det här är verkligen en milstolpe för oss. Samtidigt som vi har verkat som ett nordiskt familjeägt företag i över 140 år har förändringarnas hastighet varit exponentiell under den fjärde industriella revolutionen. För att säkerställa långsiktig tillväxt och vara delaktiga i att omforma en värld av smakupplevelser ser vi ett behov av att ta fram radikala innovationer. Den typen av innovationer kan utvidga, till och med omforma, vår affär”, säger Tina Andersson, t.f. koncernchef på Paulig.

PINC ska fungera som ett ”växthus” för radikala innovationer kring ämnen som rör livsmedelssektorn. PINC:s lokaler ligger i A house på Östermalm i Stockholm. A house är inte bara PINC:s hemmafäste, det är också ett center för kreativ utveckling med fokus på mat, mode och media. 

Hur ser egentligen de kulinariska vanorna ut om 5, 10 och 20 år? Vad äter vi då? När, hur, var och varför? De frågorna betraktas av PINC utifrån fyra olika möjlighetsområden: Smak, Hälsa & Välmående, Hållbarhet och Upplevelser. PINC kommer att jobba både med intern innovation och investeringar i start-ups.

Marika King har utsetts till Head of PINC. Tidigare har hon arbetat med affärsutveckling av mindre tillväxtföretag. I Sverige är Marika även känd författare och kolumnist.
Med en bakgrund som managementkonsult har Marika tidigare arbetat på McKinsey & Company som Engagement Manager i både Sverige och Australien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Innovation Kostvanor Livsmedel Övrigt Paulig Personer

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK