City Gross erbjuder hemkörd färdigmat som beställs på nätet
Kyckling i röd curry är en av rätterna, som går att beställa via nätet och få hemkörd med City Gross nya tjänst Matklar. 

City Gross har utvecklat matkassarna på nätet med det nya konceptet Matklar. Via webbutiken kan kunderna beställa färdiglagade rätter för tre eller fyra dagar per vecka. Maten levereras hem till dörren eller hämtas upp i butiken. Menyerna varierar varje vecka.

”När vardagspusslet känns svårt att få ihop kan enkla lösningar och tidsbesparande tjänster kännas livräddande. I de marknadsundersökningar och tester vi genomfört under 2017 framgår det tydligt att det finns ett behov av den här typen av tjänst”, säger Pontus Andersson, marknads- och e-handelschef på Bergendahls Food som driver City Gross butikerna.

”Vi vill göra nyttig och vällagad färdigmat tillgänglig för allmänheten. Det går nästan lika snabbt som att värma snabbmat i mikron men smakar lika gott som hemlagat och är minst lika nyttigt.”

De färdiga måltiderna är tillagade med sous vide-metoden och levereras i vakuumförpackningar tillsammans med tydliga instruktioner för uppvärmning. Tillagningssättet gör att maten blir saftig och mör samtidigt som näringsinnehåll och vitaminer bevaras i livsmedlen. 

Istället för att lägga lång tid på att planera, handla och tillbringa en stor del av kvällen vid spisen räcker det nu med 15 minuter innan maten står på bordet. Skulle någon av veckans måltider inte ätas upp är det inga problem då måltiderna har 28 dagars hållbarhet i obruten förpackning eftersom de är vakuumförpackade.

Bland rätterna som går att välja mellan finns kalvfärsbiff med rödvinssås och spenatpotatis, pocherad lax i vitvinssås och dillmos, kyckling i röd curry med jasminris och lyxig korvstroganoff med champinjoner, paprika och grädde, som serveras med ris.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bergendahls e-handel Färdigmat Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK