Sörmländsk fermenterad soda blev vinnare i Matverk 2018
Priserna till Södermanlands fermenterade soda togs emot av Daniel Lindström. (Bild Bianca Brandon-Cox)

Fermenterad soda från Södermanland vann första pris i Matverk 2018. På andra plats kom musseltapas från Bohuslän och på tredje surdgespitabröd från Stockholm. Priserna delades ut av Mathias Dahlgren, ordförande för den gastronomiska smakjuryn och Christina Möller, ordförande i marknadsjuryn.

Daniel Lindström från Eskilstuna, som tog emot förstapriset i Matverk 2018, beskrivs som en "dark horse" i Matsverige. Med sin fermenterade soda gjord på rödbetor och nässlor från eget grönsaksland tog han även hem "Mathias Dahlgrens pris Rätt i tiden".

”Jag är lite chockad, har aldrig deltagit i Gastronomiskt forum förut och är bara en kille, som gillar att experimentera hemma med örter, viltplockat och ekologiska grönsaker. Jag är ingen kock och har aldrig varit på något sådant här gastronomiskt evenemang. Däremot har jag jobbat på café tidigare med vegansk inriktning”, säger Daniel Lindström i ett pressmeddelande.

Adriaan van de Plasse och Lena Larsson från Bohuslän vann andra pris med sin musseltapas och på tredje plats kom surdegspitabröd från Stockholm, som är ett samarbete mellan Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bröd och kakor Drycker Frukt & Grönt Matverk Övrigt Saltå Kvarn Skaldjur etc

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK