VegMe lanserar Sveriges första Seaweed-burgare
Sveriges första Seaweed-burgare är smaksatt med sjögräsextrakt, rapsolja och alger från Kosteröarna på svenska västkusten.

Det svenska företaget VegMe vill inspirera till att grilla mer grönt och lanserar nu tre nyheter för grillen: Seaweed-burgare, BBQ-burgare, och Vegobullar.
Alla tre nyheterna är mjölk-, ägg- och glutenfria. Till detta presenterar även VegMe ett en helt vegetarisk bearnaisesås utan ägg, mjölk och gluten. 


”Det är alltid roligt att vara först ut med unika innovationer inom den vegetariska kategorin! Vår Seaweed-burgare är smaksatt med alger från den svenska västkusten. Genom en egenutvecklad process har vi sen förädlat den svenska sockertången och kombinerat den med utvalt sojaprotein och svarta bönor från Europa. Resultatet blir en ljuvlig och saftig algburgare, full av Seamami-smak”, säger Linda Öhman, marknadschef på VegMe, i ett pressmeddelande. 

Sedan hösten 2017 har VegMe erbjudit svenska konsumenter vegetariska produkter av klimatsmart sojaprotein som enbart tas från kontrollerade odlingar inom Europa. VegMes produkter har en köttliknande textur och umamismak, som framställs genom en process där kallrökt svenskt vatten och kallrökt svensk ekologisk rapsolja pressas in i sojaproteinet. Processen heter Äkta Rök och är VegMes eget smaksättningskoncept. Trots att rök är en betydande del av processen innebär det inte att maten smakar rökt i traditionell mening. I själva verket framhäver processen umamismaken och dämpar den bismak som kan följa med sojabönan.

VegMes produkter säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross samt hos restauranggrossisterna Martin & Servera, Menigo och Grönsakshallen Sorunda.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Vegetariskt VegMe

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK