Lakritsfestivalen arrangeras i Stockholm för tionde gången
Den 14-15 april är det dags för Lakritsfestivalen i Stockholm, som i år har 10-årsjubileum. 2017 besöktes festivalen av 11.000 personer.

Festivalarrangören Tuija Räsänen.
Den 9 april släpptes Tuija Räsänens bok ”Tio år med Lakritsfestivalen”.

På årets Lakritsfestival utauktioneras en jubileumstavla av den svensk-australiensiska konstnären Mia Stolpe.

Den 14-15 april äger den tionde Lakritsfestivalen rum på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Mycket har hänt på lakritsfronten sedan festivalen startade och lakritstrenden är här för att stanna. Det konstaterar festivalarrangören Tuija Räsänen i ett pressmeddelande inför 10-årsjubileet, som firas hela året med en nysläppt bok och en lakritskryssning i oktober.

”Det är glädjande att vi genom Lakritsfestivalen har kunnat påverka lakritsbranschen positivt och att lakrits har blivit mer tillgängligt för alla. På årets festival kommer besökarna dessutom för första gången att få lära sig göra sin egen lakrits”.

Under festivalen auktioneras en jubileumstavla ut skapad av den svensk-australiensiska konstnären Mia Stolpe. Det är ett samarbete mellan konstnären, Lakritsfabriken i Ramlösa och Lakritsfestivalen. Intäkterna från auktionen går oavkortat till hjälporganisationen Hand in Hand.

”Jubileumstavlan utgör också starten för en ny serie med presentförpackningar med motiv från svenska städer som presenteras på Lakritsfestivalen”, berättar Lakritsfabriken i Ramlösas VD Martin Jörgensen

På festivalen koras även Sveriges favoritlakrits 2018. Följande fem finalister har nominerats av svenska folket: Chokladdoppad lakritsfudge från Chocolatte, Saltlakritskola från Börslycke Gård, Saltlakritskulor från Chokladkompaniet, Salty från Lakritsfabriken i Ramlösa samt Super Salty Salmiak från Gammelstads Knäck och Karamell.

Den 9 april släpptes boken "Tio år med Lakritsfestivalen", där Tuija Räsänen berättar hur hon upptäckte den mångsidiga lakritsen och kom på idén att arrangera Lakritsfestivalen. Hon delar också med sig av sina lakritskunskaper och berättar om sitt liv som företagare.

Jubileumsåret avslutas med en lakritskryssning med Viking Cinderella den 18-19 oktober. 

”Det blir en härlig lakritsfest med lakritsinspirerad trerättersmeny, lakritsdrinkar med en exklusiv lakritsmässa. Intresset är mycket stort, redan nu har många utställare anmält sig både till festivalen och till båten”, säger Tuija Räsänen.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Godis & Konfekt Övrigt Trender

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK