Free from/Functional Food Expo arrangeras i Sverige
Free from/Functional Food Expo i Barcelona 2017 hade 4 300 besökare och 260 utställare från 38 länder. 16-17 maj arrangeras mässan för första gången i Sverige, på Kistamässan i Stockholm. 

Nu är det hög tid att förregistrera sig till Free From/Functional Food Expo 2018 som hålls på Kistamässan i Stockholm den 16-17 maj (se länken nedan). Mässan hålls i Sverige för första gången och gästas av 270 utställare från 43 länder inom kategorierna ”fritt från” och ”funktionell mat”. 

I kategorin ”fritt från” ingår bland annat glutenfri, laktosfri, ekologisk och vegansk kost. Kategorin ”funktionell mat” omfattar måltidsersättningar, power bars, vitaminer, superfoods, kosttillskott, probiotika, med mera.

Förra året slog mässan besöksrekord i Barcelona med 4.300 besökare och 260 utställare från 38 länder världen över.

”Vi är så glada att mässan äntligen börjar närma sig. Vi hoppas att vi kommer att kunna slå förra årets besöksrekord och tror att det är möjligt med årets tunga uppställning av internationella utställare och talare med ett spännande konferensprogram”, säger Ronald N.F Holman, Exhibition Director.

Bland föreläsarna på mässan finns Christina Karlsson, som är hållbarhetsstrateg och dietist på ICA. Hon kommer att prata om ICA:s allergiarbete som startade redan för 20 år sedan. Därmed ligger ICA långt före resten av Europa i den här frågan. Hon kommer också att berätta mer om hur ICA arbetar för att stödja sina allergiska kunder.

Hela konferensprogrammet kan du se HÄR

Free From/Functional Food Expo är två parallellt organiserade europeiska fackmässor för den nordiska regionen, som riktar sig mot detaljhandel, matproducenter, foodservice och catering. För fri entré till mässan gäller förregistrering. Det gör du HÄR!

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-18

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK