Urban Deli skippar frukt och grönt transporterat med flyg
Urban Deli slutar att sälja frukt och grönsaker som har flygtransporterats. Företaget har även ersatt alla plastpåsar i butiken med tyg- eller papperspåsar, berättar Maria Stenberg, hållbarhetsansvarig. 

Urban Deli slutar att sälja flygtransporterade frukter och grönsaker för att minska sin klimatpåverkan. I butiken har plastpåsar ersatts med tyg- eller papperspåsar.

Urban Deli vill erbjuda en frukt och grönt-avdelning som först och främst följer den svenska säsongen och i huvudsak kompletteras med den europeiska. Detta för att erbjuda råvaror med god smak, men också för att gynna svenska och gärna lokala odlare när det är möjligt.

”Frukt och grönsaker är ju generellt väldigt klimatsmarta livsmedel jämfört med animaliska produkter, men flygtransporten gör dem till något av klimatvärstingar. Därför har vi bestämt oss för att skippa dessa”, säger Maria Stenberg, hållbarhetsansvarig Urban Deli, i ett pressmeddelande.

Flygtransport används främst för färska, känsliga livsmedel med kort hållbarhet, exempelvis bär och örter. Urban Deli uppmuntrar sina kunder att äta svenska och europeiska bär när de är i säsong, eller frysta bär utanför säsong. Trädmogna mangon, färska fikon, örter och sallader kommer man fortfarande att kunna njuta av på Urban Deli, så länge som transporten inte har skett med flyg.

”Vi vill lyfta frågan om säsong, och huruvida vi måste ha tillgång till alla frukter och grönsaker året runt. Vi vet att våra kunder uppskattar att vi tar ställning och på så sätt hjälper dem att göra hållbara val”, säger Sibel Wolff, vice VD, Urban Deli.

Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang och finns idag på Nytorget, Sveavägen, Sickla och Åhlens City i Stockholm. Företaget driver även en cateringverksamhet samt uthyrning av konferens- och festlokaler i Stockholm. Urban Deli ägs till 50 procent av Axfood.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood Frukt & Grönt Miljö Övrigt Pappersförpackningar Plast Restauranger & Storkök Urban Deli

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK