McDonald´s Norden ska växa med 100 restauranger på 5 år
Christer Åberg, koncernchef på McDonald´s Norden, ser en stor tillväxtpotential på alla fyra nordiska marknader.  

McDonald´s i Norden står inför en betydande expansion de kommande åren: 100 nya restauranger under de närmaste fem åren, de flesta i Sverige, och 200 nya inom tio år. 

”Vi ser stor tillväxtpotential på alla fyra marknaderna, med god tillväxt i alla länder. Under de kommande åren kommer vi att göra betydande investeringar för att ta till vara på marknadspotentialen. Vi serverar 150 miljoner gäster om året och visionen är att nå 200 miljoner per år i Norden”, säger Christer Åberg, koncernchef på McDonald´s Norden, i ett pressmeddelande.

Sverige, som den största marknaden i gruppen, kommer att få en betydande del av de kommande nyöppningarna, vilket även innebär fler arbetstillfällen. På de fyra marknaderna skapas uppemot 5.000 nya jobb genom den planerade expansionen. Företaget investerar också tillsammans med franchisetagarna för att uppgradera befintliga restauranger. Förbättringarna av restaurangupplevelsen innebär att gästerna kan beställa vid digitala kiosker, nya kök för tillagning ”på beställning” och en förbättrad service, inklusive bordsservering. Under våren kommer McDonald´s i Sverige även att börja erbjuda hemleveranser.

”Gästernas förväntningar förändras och vi utvecklas med våra gäster för att erbjuda en relevant och modern upplevelse. Vi började nyligen med bordsservering, något som gästerna verkligen uppskattat. Nästa steg är att erbjuda våra gäster möjlighet till hemleverans, vilket gör McDonald´s i Sverige ännu mer tillgängligt och samtida”, säger Thomas Kelly, VD på McDonald´s i Sverige.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Färdigmat McDonald´s Övrigt Restauranger & Storkök

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK