Göteborg först i Europa med digital plattform för odling
The Foodprint Lab har startat den nya plattformen GrowGbg. Från vänster: Cristina Ramos Caceres, Jonathan Naraine och Victoria Bengtsson. (Bild Michael Gykiere)

Stadsodlingen har blivit så stor i Göteborg att den digitala plattformen GrowGbg har skapats, med all information om odlingsmark, event, kurser, med mera. 

Göteborg har tidigare blivit utnämnd till Sveriges bästa stad för stadsnära odling. Förra året lanserades Grow Gothenburg-plattformen som ett slags AirBnB för att dela odlingsbar mark i och kring staden – från såväl kommun och fastighetsägare som privatpersoner. Med hjälp av Vinnova-stöd har man nu tagit nästa steg och gör det möjligt även för befintliga odlingar att informera om kurser och event på en och samma plattform. Det kommer vara kostnadsfritt att skapa ett konto och utforska eller medskapa stadsodlingsrörelsen.

Jonathan Naraine, arkitekt och matsystemdesigner, ligger tillsammans med sina kollegor på The Foodprint Lab bakom GrowGbg: 
”För folk som vill börja odla saknar man ofta en plats att få en överblick över vad som redan sker, var man kan köpa stadsodlat, vilka odlingsföreningar man kan bli en del av eller var det erbjuds mark att starta en ny odling. Plattformen är först i sitt slag i Europa att erbjuda alla dessa tjänster på en plats och samtidigt ge en överblick för nyfikna medborgare över stadsodlingsrörelsen”, säger Jonathan Naraine i ett pressmeddelande.

Redan nu har flera städer i Norden visat intresse att ta plattformen dit. Man öppnar nu därför upp för folk att själva lägga upp odlingar i andra delar av Sverige. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Frukt & Grönt Jordbruksprodukter Miljö Närodlat Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK