Krav på handlingsplan för svenska naturbetesmarker 
”Vi kräver en nationell handlingsplan för Sveriges naturbetesmarker”. Det skriver Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Sveriges Lantbruksuniversitet, Stockholms Universitet, Naturbeteskött i Sverige, KSLA och Bioforsk Norge i ett gemensamt upprop. (Bild Ola Jennersten)

”Vi kräver en nationell handlingsplan för Sveriges naturbetesmarker! Det brådskar för våra hagar och ängar.” Det skriver sju aktörer i ett gemensamt upprop. 
Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Sveriges Lantbruksuniversitet och Stockholms Universitet är några av aktörerna bakom det gemensamma uppropet för en nationell handlingsplan för naturbetesmarker.  


”Det brådskar för våra hagar och ängar och arbetet med en strategisk handlingsplan måste påbörjas omedelbart. Vi kräver en nationell handlingsplan för Sveriges naturbetesmarker!” Det skriver gruppen i ett pressmeddelande.

”Naturbetesmarkerna är en värdefull resurs för såväl biologisk mångfald, kulturhistoria, rekreation och hållbar produktion av livsmedel. Under det senaste decenniet har naturbetesmarkerna i Sverige minskat kraftigt. Klockan slår nu fem i tolv för att sätta in kraftiga åtgärder för att bevara och utveckla dem så att även våra barn och barnbarn kan få uppleva en äkta kohage och se lamm leka på grönklädda kullar.”

I skriften ”Utan pengar inga hagar eller ängar” från Kungliga Skogs och Lantbruksakademien, KSLA, beskriver Nordens främsta experter på miljö, klimat, kultur och rekreation sin syn på läget och vad som behöver göras.

”Om vi kan ta ett samlat grepp och hjälpas åt, från myndigheter, miljöorganisationer och lantbruksnäringen – ja då tror jag på en framtid för naturbetesmarkerna. Men det är dags att agera nu”, säger Ola Jennersten, Världsnaturfonden WWF.

Se uppropet HÄR!

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Djurhållning etc Miljö Naturskyddsföreningen Övrigt Sveriges lantbruksuniversitet/SLU Undersökningar/Rapporter

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK